2 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1/2 kostka masła
1 całe jajko
1 żółtko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagnieść ciasto i wykleić blachę
Masa Serowa:
1 kg sera śmietankowego
1 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
4 żółtka
2 całe jajka
3 szkl. mleka
1 budyń śmietankowy
Wszystkie
składniki łączymy ze sobą. Najpierw olej z cukrem, potem 4 żółtka,
budyń śmietankowy oraz 2 całe jajka, a na koniec dodajemy ser. Wszystko
miksujemy w kolejności. Potem płynną masę serową wlewamy do blachy
wyklejonej ciastem i pieczemy 50 min. w 220 stopniach. Następnie
ubijamy na sztywno białka (które pozostały) z pół szkl. cukru i
kładziemy na wierzch sernika (po 50 min.) i pieczemy jeszcze 10 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz